Haloo Supersaver ja asiakaspalvelu

1 Posted by - 22.1.2015 - asiakaspalvelu

Kokeilin Momondoa ja varasin mukavan kesälomamatkan. Momondo raksutti esiin kategorialla halvin ja sopivin vaihtoehto, josta valitsin sopivimman. Tarkoittaa että lentojen vaihdot ja odotukset ovat perheystävällisiä, eikä hinta kohoa  kuitenkaan liian suureksi. Maksoin tilauksen. Varaus ja tilaus tuli hyvin. Tuli kohtelias muistutuskin. Sitten alkoi tapahtua kummia.

Paluulennollemme kohdemaasta olisi tullut yksi lisähenkilö mukaan. Työn puitteissa hänen täytyy käyttää Suomen Matkatoimistoa. Ilmeni ettei matkatoimisto järjestelmänsä (Amadeus?) löydä sitä lentoa, jolla perheeni piti palata lomakohteesta. Ensin hymähdin että järjestelmät eivät kommunikoi sillä Flightmapper väitti lennon kulkevan yhä kyseiseen aikaan kyseisellä päivällä. Huoli silti heräsi.

Menin paikallisen lentoyhtiön sivulle, josta kävi ilmi että juuri sinä päivänä ei sittenkään juuri siihen kellonaikaan lähtenytkään konetta. Siispä yhteys Supersaveriin varmistamaan asiaa. Ensiksi laitoin viestin siihen osoitteeseen mistä viestit meille tulivat asiakaspalvelu@support.supersaver.fi. Sieltä tuli  ilmoitus  että osoite (josta tulee jatkuvasti tiedotteet) on vanha eikä toimi.

Viestistä  löytyi kuitenkin pienellä ilmoitus

Varauksen lentojen viimeisimmät tiedot XXXXX: www.checkmytrip.com. Täältä löydät myös e-lippusi numeron sekä lentoyhtiön oman varausnumeron, jotka päivittyvät sivustolle 24 tunnin kuluessa varauksenteosta.

Lentovaraukseemme oli ilmestenyt muutos että lento Amsterdamiin on siirretty seuraavaksi päiväksi, mutta jatkoyhteydet olivat hyväksytty jo edelliselle.  Mitä he****ä. Emme olisi huomanneet tätä ilman seurueemme jäsenen SMT:n asiointia.

Asiakapalvelun tiedot supersaver.fi sivuilla olivat löydyttävissä todella hankalasti. Löysin kuitenkin viimein palautelaatikon johon laitoin iltapäivällä viestini. Järjestelmä lähetti oheisen vastauksen.

supersaver

 

Nyt alkoi jo vähän ärsyttämään tuo viestin muotoilu. Tarvitsimme vahvisusta julkisia reittiä tilattavalle synkroivalle lennolle ASAP ja asiaamme palattaisiin ehkä noin viikon päästä. En hymähdellyt enää SMT:lle. Ei muuta kuin odottomaan seuraavaa päivää ja soittoa asiakasnumeroon 09-4241 5746.

Uusi aamu: Puhelinjärjestelmän normaaliliturgia valitse 1,2,3,4… Valitsen asiani. Ja jätän puhelinnumeronikin. Sitten odotusrumbaan. Automaatti vastaa että olen jonossa ensimmäisenä. Sitten alkaa puhelun siirtosirkus, mutta ei vastausta. Olen vain koko ajan jonon ensimmäisenä. Vajaan 10 minuutin kuluttua luovutan ja soitan toisen numeroiseen valintaan, jonne jätän taas puhelinnumeroni, johon luvataan soittaa 3 tunnin kuluttua. Tein johtopäätöksen että 09-alkuisessa puhelinpalvelussa ei olekaan ketään paikalla tälle päivälle.

Huoli siis kasvaa. Olen aiemminkin törmännyt hankaliin verkkokauppacaseihin. Google kehiin ja varautuminen tyytymättömyyskommentteihin. Suomi-24 kommentointi käynnistää tämän blogikirjoituksen. Siis kokemus hankalasta (olemattomasta) asiakaspalvelusta. Lisään tähän heti sen että matka varattiin Momondon kautta mutta vahvistus tuli Supersaverin kautta. Emme siis voineet vaikuttaa valintaan. Tai emme ainakaan osanneet vaikuttaa. Puskaradiostakin löytyi asiakaspalveluun närkästynyt. Luin läpi vain viime vuoden kommentteja, koska yrityksille on annettava mahdollisuus parantaa palvelujaan. Näinhän tapahtui esimerkiksi operaattoreille ja TE-toimistoille.

Katsotaan miten äijän käy? Tuleeko luvattu palvelusoitto ja löytyykö verkosta tyytyväisiä supersaverläisiä vastaavassa tilanteessa.  Lupaan kertoa miten kävi ja lisätä painetta siihen ettei kovin monelle muulle kävisi vastaavasti. Että kerta oppi riittäisi.

Päivitys: Supersaverin asiakaspalvelija soitti klo 13 (ties mistä). Jee, pysyttiin siis luvatussa aika-arviossa. Jouduin kesken palaverin puhumaan asian hänen kanssaan, koska hän ei voinut puhua kuin juuri silloin. Antamani palvelunumeron pohjalta hän päätteli että syyn juuri oli siinä että paikallinen lentoyhtiö oli muuttanut aikataulua. ”Pakko kai se on muuttaa jos kyseistä lentoa ei lentoyhtiön oman varausjärjestelmän mukaan ole olemassakaan.” ajattelen, mutta en huuda sitä kesken palaverin. Minusta homma haisee järjestemävirheelle. No. Lentojen uudelleen suunnittelija kuulemma aikoi katsoa, jos kaikki jatkolennotkin saisi myöhennettyä päivällä. Nyt odotan mielenkiinnolla seuraavaksi sähköpostia. Minä aion katsoa tuleeko tästä potentiaali case kuluttajaviranomaiselle jos alkaa tipahdella muutos- tai muita kuluja.

Lisäksi kun suurennuslasilla papereita katsoo yllätys oli myös verkkopankkimaksu (Nordea E-payment) 33,79 e joka haiskahtaa piilopalvelumaksulta. Samalla hinnalla olisi melkein neuvotellut vaikkapa elävän asiakaspalvelijan kanssa matkatoimistossa. Tarina jatkuu…

Klo 16 tuli korjattu ehdotus, selitys ja anteeksipyyntö englanniksi. Hyväksyin ehdotuksen. Kummastusta herättää vain että viesti lähti samaan osoitteiseen joka ei eilen toiminut. Sain silloin pienellä viiveellä tällaisen

supersaver2

Homma on siis nyt toivottavasti oikealla kurssilla. Katsotaan missä ajassa sähköinen lippu  päivittyy. Tuleeko hyväksyntä vai jääkö viesti jonnekin bittiavaruuteen. Tässä vaiheessa jo kiitos Suomen Matkatoimisto. Tämä case olisi muutoin saattanut tulla keväällä yllätyksenä.

Päivitys 2: Kolmessa päivässä ”hädästä” homma hoitui kuntoon. Vertailun vuoksi kokemukset saman matkan asumisesta, jonka varaamisen teimme Airbnb-palvelun kautta. Vastapuoli vastasi hitaimmillaan 20 minuutissa ja nopeimmillaan kolmessa. Eikä ollut eroa sillä oliko yö tai viikonloppu.

Olipa hauska nähdä ja kuulla ”Sontaa tuulettimeen” esitys teemasta. Käytin ääntäni.

 

asiakaskokemus

Aiheeseen liittyvät:

14 Comments

 • Hermot meni 22.1.2015 - 11.54 Reply

  Saapa nähdä miten teille käy. Supersaver ei näytä juuri asikaspalvelun aakkosiakaan hallitsevan.

  • tippa 7.4.2019 - 18.01 Reply

   Halvat lennot – http://hespac.com/flyfi.htm
   Jetradar on ollut jo vuosia itselleni lentomatkojen ensisijainen hakukone. Haen erityyppisiä matkoja, en pelkästään meno-paluu vaan usein niin, että lähtö tai paluu on eri kaupungista tai teen pysähdyksiä matkan varrella. Lisäksi Jetradar hakee mielestäni vaihtoehtoja erittäin kattavasti, myös halpalentoyhtiöiltä ja laajasti useilta varaussivustoilta.

 • KemijärviLuusua 7.11.2015 - 8.56 Reply

  Varasin lennot 7.11.2015 ja lisäksi tuli puskan takaa korttimaksu 31,61€ jota en huomannut heti, vasta myöhemmin kun tilausvahvistus kilahti s-postiin.

  Millähän verukkeella sen veloittavat, osaako joku teistä kertoa?
  Eikä tämä ollut ensimmäinen kerta, jospa nyt muistaisin tämän.
  Tähän loppui minun supersaver kannatus.

 • Supersaver sucks 26.1.2016 - 21.01 Reply

  Supersaverin lisäherkkujen ostoon hassuttava systeemi haisee ja teettää virheitä joita ne ei suostu korjaamaan.

  Väittävät mm. noudattavansa lentoyhtiön määrittelemiä lippusääntöjä muutos- ja peruutustapauksissa mutta eivät tee sitä vaan noudattavat totaalikieltäytymislinjaa.

  No, olipa viimeinen kerta kun tarvi jutella ’asiakaspalvelija’ Tatjanan kanssa.

 • Antti Kanto 29.2.2016 - 7.19 Reply

  Voitteko antaa tietoa onko tuo E-payment maksu ihan ok vaiko ei? Itseltänikin se nykäistiin tililtä ja vaikkei se ole kuin joku 2,5% niin se on mielestäni outo kulu. Ja kuinka homma meni loppuun? Terveisin Antti Kanto

 • Vesa Ilola 29.2.2016 - 9.08 Reply

  Episodista on aikaa, joten en muista reaktiotani maksuun. Minusta se on vain kiero tapa lisälaskuttaa kuten esimerkiksi toimistokulu. Kaikki päättyi onnellisesti, varsinkin sen jälkeen kun julkaisin tämän kirjoituksen. Yrityksestä otettiin yhteyttä ja lento vaihdettiin. Eli onnellinen loppu.

 • ArronX 24.6.2017 - 2.13 Reply

  I must say you have high quality posts here. Your content can go viral.
  You need initial traffic only. How to get massive traffic? Search for; Murgrabia’s
  tools go viral

 • mirwais Khan 10.6.2019 - 12.16 Reply

  Hi
  I have flight on 04.07.19 with my family , my dughter name was typed by mastick now I sent emails many times to supersaver and tried to call them but no one answer to me , please give me some advice what I must do before I flay, I do not want have any porablemes in airport .
  if any one has they contact number pleas send to my email .

 • NO SUPERSAVER!!! 18.6.2019 - 9.38 Reply

  Mirwais Khan

  I think the best option is if you go directly to the office, if you are around Helsinki. I have a problem with them, Turkish airline changed my flight date and I agreed on that n they confirmed my flight one month ago just yesterday I received email from Supersaver about the change just four days before my flight. They asked me to contact them and confirm or cancel the flight. I did contacted them by email and phone but no reply. Now getting ready to go to their office in kamppi.

 • Hesham khairy 20.6.2019 - 16.22 Reply

  Hi,I make reservations for 20/6 from Moscow to Helsinki sky ckycaner and I get wrong day in 25 /6 and I did not have Visa to go outside me with 2 kids and sick wife can you help me please

 • Hannu Hyvärinen 18.2.2020 - 10.38 Reply

  Sama homma jatkuu tällä firmalla; eivät vastaa puheluihin vaan automaatti sönkkää siansaksaa 10 minuuttia ja katkaisee puhelun. Sähköposti osoitetta ei löydy heidän sivuiltaan vaan se löytyy varatusta lipusta joka vahvistetaan
  heidän puoleltaan omaan sähköpostiin. Täysin kusetus firma. Oli viimeinen kerta kun ostan lentolippuja heidän kauttaan. Laittakaa sana kiertämään.

 • musta soapannostelija 1.1.2021 - 6.43 Reply

  hyviä tietoja, jotka jaat kanssamme, jaa edelleen

 • Matti Kangasharju 16.3.2021 - 12.52 Reply

  Supersaver on todellakin luuserifirma nykytilanteessa!
  Jos yrität saada palautusta lentoyhtiön peruuttamasta lennosta, vitkutetaan asiaa mahd. pitkään, ja kerrotaan sitten, että lentoyhtiö ei aio maksaa. Lipun yhteydessä maksoin SS:lle kaikki mahdolliset lisät, jotta apua tulisi poikkeustilanteessa – toiveajattelua! Ei edes näitä Supersaverille maksettuja palauteta – niistähän lentoyhtiö ei vastaa. Koko Etraveli-group näyttää olevan samanlainen nettikeskustelujen perusteella!
  Välttäkää!

 • Leila Johanna Väisänen 17.6.2021 - 15.39 Reply

  13 06 2021
  To Super Saver / Icelandair

  We booked a trip to Iceland from Super Saver on March 7, 2020 with Icelandair for three adults.

  Passengers: e-TICKET
  VAEISAENEN/LEILA JOHANNA MS 1083745881891
  RANTANEN/SATU IRMELI MS 1083745881892
  TUOMINEN/JORMA KALEVI MR 1083745881893

  Flying time was first 19.09.2020. Then Icelandair changed the flights a day later and finally canceled the flights completely because of the COVID-19.
  You sent a e-mail in 29.8.2020.(16.25.36) Subject: Booking Reference-CMHYGM, Date – 19/09/20 eTrack Nr: 45695270

  Flight numbers are FI 343 departure, FI342 arrival.
  Booking number is CMHYGM
  Order number is L2K7SJ

  We paid for the flights 226,65 euros per person, in total 679,95.
  And luggage 128 euros per person, in total 384 euros.
  All together 1 063,96 euros

  We have already been refunded for the fligts (minus 30 euros ???) 649,93 euros.
  Where is our money for luggage? 384 euros.

  The flights and luggage are booked and paid for at the same time and have the same booking number. Why you did not noticed all payments what we have done?

  We have complained it many times by phone and e-mails but we have not received any response.
  We are not happy to wait this long, 9 months now.
  This case should already been taken care of. We have been really patient.
  We do not think COVID-19 is a reason anymore. It is just an excuse.

  When we travellers order a trip we have to pay everything (flights, luggage ext..) immediately but we do not get our money back ever. Is this right? You cancelled the fligts, we did not do it.
  Now we have not hear anything from you for months. Do you think that this case is closed?

  Who takes responsibility for this? Or do you rolls resposibility to Icelandair and the Icelandair rolls it to The Super Saver? And we do not get our money back ever. Who winns?

  We are still waiting our money for the luggage quickly to this account. And we are not satisfied to that payment 30 euros. Is it processing fee? We want it back and do not take it again.

  Satu Irmeli Rantanen
  FI 75 4405 0010 5330 35
  Bic code: ITELFIHH

  We will send this reclamation every week as long it takes to close this case. Otherwise we want a statement why you do not return our money. You can send an answer to; leila.j.vaisanen@gmail.com

  Regards Leila Väisänen / Satu Rantanen / Jorma Tuominen

 • Leave a reply