Somesaarna

1 Posted by - 27.9.2014 - sosiaalinen media, viestintä

Radikaalipappi,Torniolla syntynyt Kai Sadinmaa on kirjottanut erinomaisen herättelevän kirjan 10 käskyä kirkolle. Luin  sen ekirjana, enkä yhtään ihmettele tyylistä ja sisällöstä päätellen ponnahdusta politiikkaan. Sadinmaa on lähtenyt 2015 Vasemmisoliiton eduskuntavaaliehdokkaksi.

Kai hyvä, ala kirjoittaa ”poliittisia” somesaarnoja, sillä sinulla on väkevä ja terävä kieli. Tee silti saarnoilla enemmän hyvää kuin pahaa. Suosittelen sinulle työkaluksi vaikka Storify-alustaa. Tässä esimerkki jenkkikollegaltasi.

Some on kuin rauhallisesti virataava puro, kunnes se kasvaa hetkessä pauhuun kuten voimalaitoksen patoluukkuje avautuessa. Yksittäisestä postauksesta Facebookin tai blogiin voi syntyä suurenkin muurahaiskeon tai ampiaispesän nurkkapala. Parhaimpia palkitaan awardseilla, karmeimmille naureskellaan feissarimokien ja ennakoviien tekstiviesti- vitsien tapaan

Somen kasvot ovat kuin jakomielitautisen. Ne ovat toisaalta täynnä ihanuutta, kekseliäisyyttä ja hybristä, toisaalta salakavalaa puskistapiikittelyä ja toivottomuuden parkaisuja. Some on arkea, elämää, hätää ja kärsimystä kuten myös valheita, viettelystä, toiveita ja pelkoja. Se on kuin nopeutettu kohtaus nakkikioskin edustalla kun tavallinen tilanne muuttuu nyrkkitappeluksi.

Hyvä somesaarna tulee lähelle ja iholle.  Se sykkii elämä, arkea ja kielikuvia. Se herättää pohtimaan ja liikuttaa tunteita. Millaisia somesaarnoja ja -saarnaajia sinä olet bongannut ja millaisia haluaisit kohdata? Onko esimerkiksi Ville Tolvanen tai Jari Sarasvuo digiaikamme esimerkillinen somesaarnaaja?

Lue myös:

http://yle.fi/uutiset/kai_sadinmaa_10_kaskya_kirkolle/7215341

http://www.kodinkuvalehti.fi/artikkeli/ilmiot/suorat_sanat/kai_sadinmaa_suurin_synti_on_heikkous

http://www.kirkkojakaupunki.fi/hartaus/saarnan-synty

Aiheeseen liittyvät:

No comments

Leave a reply