Pikaverkostoituminen

2 Posted by - 31.5.2013 - sosiaalinen media, verkostoituminen, vuoropuhelu

Pikaverkostoituminen on systematisoitu bisneskohtaaminen, jossa tunnin aikana tutustut 10-15 uuteen mahdolliseen yhteistyökumppaniin.

Mitä? Mitä? Yksi kohtaaminen kestää aina 5 minuuttia, josta kumpikin käyttää 2 minuuttia esittäytymiseen/ hissipuheeseen ja minuutin vapaaseen keskusteluun tai jatkosta sopimista. Nopeutettu versio 3x minuutti toimii myös.

Miten? On kaksi ryhmää: sisä- ja ulkopiiri. Sisäpiiriläiset pysyvät paikallaan. Ulkopiiriläiset liikkuvat 3 tai 5 minuutin rytmillä. Ei aiemmin eikä myöhemmin, jotta virta ja aikataulut eivät sotkeudu.  Vihellyksestä (pilli tai torvi on hyvä apuväline) homma alkaa uudestaan.

Näin onnistut Pikaverkostoitumisessa.

• Tee taustatyösi kunnolla, jotta tiedät mitä haluat kultakin tapaamiselta. Tai heittäydy kohtaamiseen ennakkoluuloitta.

• Saavu ajoissa paikalle. Näet esittäytyjälistan etukäteen (jos mahdollista). Näin voit pyrkiä ennakoimaan kenet haluat tavata.

• Mene heti asiaan. Löydä yhteinen kosketuskohta tai rajapinta, Muista että voit jatkaa tutustumistasi myöhemmin mutta aluksi sinulla on vain 5 minuuttia per kohtaaminen.

• Kunnioita aikataulua. Tämä mahdollistaa kaikille enemmän.

• Kohtaaminen on aina mahdollisuus. Koskaan et tiedä mitä saattaa tulla vastaan.

 

Kymmenen vinkkiä onnistuneeseen Pikaverkostoitumiseen

1. Mitä paremmin ymmärrät Pikaverkostoitumisen idean, sitä paremmin onnistut. Kyse on hyvän vaikutelman tekemisestä rajatussa ajassa

2. Harjoittele tiivistä esittäytymistä jo hissipuheeseen etukäteen. Keskity enintään muutamaan kohtaan ja pointtiin. Et ehdi parantaa koko maailmaa tai esitellä koko tuote- ja palvelurepertuaariasi.

3.  Mieti kysymyksiä joita haluat esittää. Hyvillä kysymyksillä pääset paremmin päämäärään.

4. Kaikki ovat samassa asemassa, joten ensitutustuminen on helpompaa ujoimmillekin. Kuuntele. Ole luonteva.

5. Älä häsyä ja häslää, vaikka aikataulu on tiukka. Ole läsnä. Pyri löytämään yhteinen taajuus.

6. Tee itsestäsi persoonalinen esittäytymiskortti. Näin aika ei mene perusyhteistietojen ylöskirjaamiseen. Voit toki kysyä mikä löytyy verskosta helposti ja mikä ei.

7. Tee selväksi kohtaamisen aikana jos haluat jatkaa tutustumistasi myöhemminkin.

8. Jos et pidä muodollisesta turboesittäytymisestä, voit käyttää 2-minuuttisesi niin kuin haluat. Ole oma itsesi. Kyse ei ole olympialaisista.

9. Räätälöi puheesi aina uuden kohtaamisen mukaan, et sinä mikään esittelyautomaatti ole.

10. Pidä tavoitteesi mielessä. On varmaan jokin syy miksi ylipäätään osallistut Pikaverkostoitumiseen.

 

Katso virikevideot (englanniksi);

Video 1 Business Startup,

Video 2 FLYP

Video 3 NY1

Aiheeseen liittyvät:

No comments

Leave a reply