Padlet

0 Posted by - 18.2.2014 - Ei kategoriaa

Testasin Somementorit kurssilla Padlet-työkalua

 

Padlet on kuin sähköinen fläppitaulu johon voit laittaa muistiinpanojasi ja jakaa sen ilman ylimääräisiä osallistujakirjauksia. Sitä voi käyttää vaikka sähköisenä vieraskirjana, hyvien käytänteiden jakoalustana tai väliaikaisena ideointipaikkana.

Tekstin pituutta ei ole rajattu. Viesteihin voi  liittää helposti linkkejä, tiedostoja, kuvia ja videoita. Esimerkiksi Youtube ja Slideshare esitykset upottuvat hyvin.

Uusia viestejä voi luoda klikkaamalla kaksi kertaa. Olemassaolvevia viestejä voi editoida, jos seinän luoja on antanut luvan. Silloin niitä voi myös järjestellä helposti raahaamalla.

Itse viestiseinää voi muokata taustakuvilla, nimellä ja osoitteella. Seinän voi jakaa yleisempien sosiaalisen median palveluiden kautta tai muuntaa pdf- tai excel-tiedostoksi ja tulostaa. Upotus onnistuu helposti, jos hallinnoit itse sivuasi, eikä se ole wordpress.com:in päällä.

Mihin voit käyttää Padlet-viestiseinää?

PadletIdeas

Ohessa on 32 opetussovellusta. Miten sinä hyödyntäisit Padlettia somementorina. Alla muutama perehdytysvideo jos et ole käyttänyt sitä muiden somementorien kanssa.

Aiheeseen liittyvät:

1 Comment

  • Padlet | Somementorit 18.2.2014 - 22.15 Reply

    […] excel-tiedostoksi ja tulostaa. Upotus tänne wordpress.com sivuille ei onnistu, mutta jos sivu on hallinassasi, se käy kuin […]

  • Leave a reply