Suomen suurimmat konsulttitalot

3 Posted by - 25.11.2011 - mittaaminen, SEO

Kuulen usein kysymyksen: Mitä sä nykyään teet työksesi, ja missä? Koska vastaus konsultti Ramse -nimisessä yrityksessä on tylsän ympäripyöreä, vastaan usein että olen verkosto- ja bisnessparraaja tai toimintakulttuurin muuttaja.

Sähköpostini liitteessä lukee (josta väännän aina myös esittelyni hissipuheen):
Uutta ansaintaa uusiin verkostoihin, ELYn Myyntiteho-konsultti (asiantuntijahaku.fi), pk-yritysten toiminnan ja kasvun suunnittelu, uuden viestintäteknologian hyödyntäminen bisneksessä.

Suurimmat joo, entä sosiaalisimmat
Eräänä päivänä kiinnostuin pohtimaan että minkälaisia konsulttitaloja sitä Suomesta sitten löytyykään, mihin tämä konsultin ammatti-identiteettini oikein suhteutuu. Kuvittelin että googlamalla löytyisi vaikka mitä listoja ja tilannetsekkauksia. Karttasuunta löytyi Talouselämästä vuoden 2007 alusta. Lista näytti silloin tältä termin liikkeenjohdon konsultit alla:

1. Accenture
2. WM-data
3. Tieto-Enator
4. Deloitte
5. PricewaterhouseCoopers
6. Satama Interactive
7. Talent Partners
8. Mercuri International
9. BearingPoint Finland
10. Efeko
11. Trainers’ House
12. Siemens
13. Capgemini
14. Innotiimi
15. Psycon
16. Omnitele
17. Vectia
18. Seppo Hoffrén
19. Helsinki Consulting Group
20. Boston Consulting Group
21. Synocus Group
22. Via Group
23. TalentHouse
24. Ramse Consulting
25. Nordic Adviser Group
26. Konsu-konserni
27. Booz Allen Hamilton
28. Aspectum
29. Marketing Management Concept
30. Compass Management Partners
31. August Associates
32. Synergy Management
33. Fountain Park
34. Bain & Company

Kuvahaku löysi vuodelta 2009 Talouselämän listauksen. Sama dokumentti löytyi hetkeä myöhemmin pdf-tiedostona. Nimet ovat hieman vaihtuneet, samoin järjestykset. Kovan kasvun polkuun vaikuttavat muuten merkittävästi teollisuuden suhdanteet.

Kirjahyllystäni löysin Talouselämän Yritysraportin vuodelta 2010. Mutta erikoisanalyysissa olivatkin 100 suurinta IT-yritystä, 50 parasta työpaikkaa, 100 suurinta työllistäjää, suurimmat asianajotoimistot, päättäjänaiset ja koulutus. Siis tyydytään yllä olevaan listaan.

Miten löytää some-verrokki?
Halusin tutkailla omaa työpaikkaani lähellä olevien konsulttitalojen some-aktiivisuutta, mutta mihin vertaisin. Kokoluokkaan? Avainsanoihin kuten riskien hallinta, vaatimusmäärittelyt, kunnossapidon katselmointi ja suurteollisuuden asiantuntijat. Vai harvinaisiin verkkosuositteluihin. Löysin toki myös aakkosellisen luettelon konsultointitaloista mutta se ei oloani helpottanut. Joudun siis ottamaan aikalisän, jotta voin täydentää kirjoitusta paremmilla ja täsmennetyillä tiedoilla. Vai oletko sinä törmännyt erityisen sosiaaliseen ja suositeltuun teollisuuden konsulttitaloon?

Lähde: Talouselämä

Aiheeseen liittyvät:

No comments

Leave a reply