Viranomaiset innovoimaan Kansalaisyrittäjäpäivä

1 Posted by - 10.11.2011 - Ei kategoriaa, innovaatiot, palvelut, startup, yrittäjyys

Olin eilen Oulun Kauppakamarin 150000-työpaikkaa alueseminaarissa, josta tein muistiinpanoja GooglePlussaan. Silmiinpistävä yrittäjäpäättäjien kritiikki kohdistui viranomaispäätöksiin, jotka tuntuvat olevan Euroopan tiukimmat ja ei-yrittäjäystävällisimmät.

Haastankin erityisesti viranomaiset työllistämis- ja yrittämistalkoisiin. Te jos ketkä tiedätte miten asiat voi ja kannattaa tehdä by the book.

En halua enää lukea nuoresta kahvila-autoyrittäjästä, joka joutuu lupapyöritykseen. En halua että viranomaiset (vaikka se onkin tehtävänne) ovat edustettuina yrittäjäpuheissa vain estäjinä, sääntelijöinä ja ideantappajina. En halua lukea takaisinpalautetuista työllistämisrahoista, joilla ei onnistuttu työllistämään alle 25-vuotiaita.

Ravintolapäivä kannustaa yksittäisiä ihmisiä, kaveriporukoita, järjestöjä – ketä tahansa – toteuttamaan unelmansa omasta ravintolasta. Eikö vastaavaa ideaa voisi laajentaa myös Kansalaisyrittäjäpäiväksi. Ei enää seminaareja, työpajoja vaan pop up-yrityksiä päiväksi asiakasvirtojen ääreen.

Kehitysyhtiöt, ELY-keskukset, TE-toimistot, uusyrityskeskukset, kaupunkien virkamiehet, ay-aktiivit ja yliopistoväki. On aika näyttää että myös ”viranomaiset” voivat olla ketteriä.

Haastan Kansalaisyrittäjäpäivän puolestapuhujiksi alustavasti Kauppakamarin Risto EJ Penttilän (150 000) sekä pääkaupunkiseudun, Turun, Tampereen, Jyväskylän ja Oulun elinkeinovastaavat. Olkoon virallinen lähtölaukaus vaikkapa 20.10.2012 kun viralliset Yrittäjäpäivät ovat täydessä menossa Oulussa.

Kuvat: MTV3

Aiheeseen liittyvät:

1 Comment

  • Hanna Takala 10.11.2011 - 7.47 Reply

    Näin kun itse en ole yrittäjä, enkä erityisemmin haluakaan olla, pidän kuitenkin Kansalaisyrittäjäpäivän ideaa aikas kivana. Jos sitä päivän ajan antaisi itselleen luvan tosissaan kokeilla jotain ihan muuta, tiedä mitä siitä kehittyisi!

  • Leave a reply