Tila-elämys-tulos

2 Posted by - 28.8.2011 - design, elonmerkki, muutos, palvelumuotoilu

Vuoden 2011 Sisustusarkkitehti -palkittu Vertti Kivi tietää että ihmisten välinen kanssakäyminen tapahtuu aina jossakin tilassa ja sävyssä. Hyvät virikkeet ja näkemykset synnyttävät aistimaailmassa vipinää, jotka parhaimmillaan muuttuvat elämykseksi. Elämysten kautta etsitään ja jaetaan yhteisiä kokemuksia ja merkityksiä.

Tila ja elämys virittävät ja vaikuttavat

Kun tilassa tai viestinnässä saavutetaan oikea elämystaso, saa se
–       mielikuvan hehkumaan ja tekemään muistijäljen
–       työntekijöitä sitoutumiaan ja viihtymäään
–       luotua puheenaihetta ja pöhinää
–       tekemään tulosta viivan alle

Tunne- ja elämyselementteinä tilassa voivat toimia valaistus, materiaalit, pinnat, näkymät, tuoksut, äänet ja värit. Ainutlaatuisessa elämyksessä on  ripaus graafista oivaltavuutta, VAUta, asiakasymmärystä sekä asioimis- ja ostoimpulssin virittäjää.

Vertti Kivi uskoo että pääsemme pysähtyneestä tilasta ja trendikopioinnista radikaaliin muutokseen 5-10 vuoden sisällä. dSign-yrityksen tavoitteena tehdä patentoidu vientituote Space Alive –konseptista. Siinä elämyksellinen tila muuntuu esimerkiksi siirrettävillä elementeillä ja valoilla.

Kuinka tunnelmat ja elämykset voisivat siirtyä myös arkiseen elävä tila -ajatteluun: kouluihin, päiväkoteihin, sairaala-auloihin, ruokaloihin? Tarvitsemme että maakuntien tulevat verttikivet saavat lisää mahdollisuuksia.


Kuva: Vertti Kivi, dSign

Aiheeseen liittyvät:

No comments

Leave a reply