Pakko on paras sparraaja

2 Posted by - 25.8.2011 - elonmerkki, innovaatiot, muutos

Suomalainen suoraviivaisuus on hyve. Lupaukseemme on luotettu (naapurit, kollegat, kumppanit) ja luotetaan yhä. Olemme rytmittyneet valon ja lämmön mukaan. Vastuuta on otettu ja vähällä on pärjätty.

Jotta voimme olla kärjessä  (syöpätutkimus, urheilusankarit, äkälinnut) meidän täytyy tehdä oikeita valintoja, keskittymisiä ja tehdä sitä mihin parhaiden pystymme. Olemaan parhaita olosuhteisiin nähden, mittasuhteita kunnioittaen, korkealle kurottaen. Erilaistuen.

Erilaistajia työpaikoille

Miksi erilaistajia ei sitten sallita tai tahdota. Kun on löydettävä nopeasti ja ketterästi oikea ratkaisu ja sammutettava tulipalo juuri ADHD-tyypit auttaisivat. Ne omituiset ja rasittavat yli-innostujat.

Jäivätkö unelmat kellariin pölyttymään?

Hirsi- ja rintamamiestaloja tehtiin funtsien. Ei ollut homeongelmia, kantavat rakenteet kestivät. Unelma paremmista oloista sai aikaan paljon näkyvää ja toimivaa. Mikä ajassamme on tappanut innostuksen ja unelmat? Mukavuusalueemmeko? Betonilähiöt?

Älä tyydy siihen miten asiat ovat. Anna itsellesi lupa tehdä toisin. Myötä- ja vastoinkäymisessä.

Tekstin yli-innoittaja: Anssi Tuulenmäki / Kuva: Humppilan Perinnehirsitalo

 

Aiheeseen liittyvät:

No comments

Leave a reply