Oikeaa asennetta

1 Posted by - 16.5.2011 - asenne, muutos

Oletteko huomanneet, että maanantaista on tullut tunteitten päivä. On vaali- ja kiekkovoittoja sekä tietysti tappioita. Tämä maanantai 16.5. on taas koko Suomen maanantai.

Kollektiiiviset kiekkoilijat. Kiekkojoukkue osoitti kiemuraisilla eurokentillä oikeat KYLLÄ-kuviot. Tätä meidän kansakuntamme kaipaa. Esimerkillistä taistelua ja antaumuksellista joukkuehenkeä. Yrittäjämaailma, kansantalous ja politiikka tarvitsee nyt kipeästi tätä kollektiivista esimerkkiä.

Suomi nousuun. Suomen joukkue nousi kuusi kertaa tappioasemista voittoon. Täällä on totuttu liian herkästi nyyhkimään, syyttelemään ja selittelemään häviön syitä. Kyllä se voitto onnistuu, kun asennetta riittää. Jos ei tänään niin 16 vuoden kuluttua.

Maailmalle korkoa kasvamaan. Harva maajoukkueen miehistä pelaa vain kotimaisilla kentillä. Menkää nyt hyvät yrittäjänuoret hakemaan oppi maailman parhailta kilpa-areenoilta, niin toreilla (presidentin vastaanotolla) tavataan myöhemmin.

Yritteliäisyyttä jo kotipihaleikeistä. Kärkisuorituksiin ei ole asiaa ilman vähintään 10 000 tunnin pihapelipohjaa. Missä ja millaisia ne tulevien nokioiden kehittäjien (piha)pelit ovat? Yrittäjien pitäisi saada Suomessa rokkitähtien ja kiekkokunkkujen kaltainen ihailtu asema. Ja myönnän heti, ei kaikista ole yrittäjäksi, mutta yritteliäisyyttä kaikissa on. Maailma on korkeakoulu, vaikka kotipitäjällä luodaan kunnon pohjat.

Kannustusta kateuden sijaan. Kisojen finaaleissa oli kaksi joukkuetta, jotka luottivat nuoriin tuleviin tähtiin. Kuka suomalaisista haluaa käydä puhkomassa Granlundin renkaat tai tutkivan valmentaja Jalosen korvavälien nesteen aitoa koostumusta. Hyvä, innokas tiimi tarvitsee kokeneet taustavoimat. Antakaa suomalaisten nuorten näyttää osaaminen myös työelämän pelikentillä. Yhdessä kokeneen ja oivaltavan johdon kanssa.

Arki jatkuu pian suurine haasteineen, mutta tänä maanantaina:  Ihanaa leijonat, ihanaa. Tämän päivän sana on positiivinen perkele. Nostan hattua myös ruotsalaisille hyvistä biiseistä sekä esimerkillisestä rohkeudesta.

 

 

Aiheeseen liittyvät:

No comments

Leave a reply