Työinnovaatioita

2 Posted by - 12.5.2011 - asenne, innovaatiot, muutos

Sitran Elinvoima-tiimit ovat tämän viikon ideoineet työinnovaatioita. Osallistun kansallisiin talkoisiin seuraavilla idea-aihiolla.

Nanoyrittäjistä nomadeja. Eräänlainen ”verotusstipendi” -järjestelmä yksinyrittäjille, jotka ”työllistävät” itseään ja ystäväyrittäjiä. HILMAan oma kilpailutusluokka jossa tietynkokoisiin toimeksiantoihin voivat osallistua vain nanoyrittäjistä muodostuvat ”osuuskunnat”

Kansainvälinen työvaihtojakso 4 kk (erityisesti EU-alueella) alle 25-vuotiaille. Suomeen on tulossa enemmän opiskelijoita kuin täältä lähdössä. Laajennetaan opiskeluvaihto myös työelämään. EAKR-rahoitus tukemaan tätä.

Garage-rahoitus. Stipendijärjestelmä ja siemenrahoituksen välimuoto, joka tukee enemmän kaupalliseen innovointiin kuin tutkintokeskeiseen suorittamiseen.

HUB-toimintamalli. Oppilaitoksista löytyy kirjastot ja liikuntasalit, jotka toimivat ulospäin. IT-infra ei toimi ulos paitsi vapailla wlan-vyöhykkeillä. Tuetaan avoimia startup-centereitä joiden sydämenä HUB-kahvila. Protomot, takomot ja hubit osaksi opiskeluympäristöä.

Kokemusvuosi-pilotti 5000 nuorelle. Nuori työtön, joka saa rahoituksen työttömyysrahana/oppisopimuksella, kun työskentelee vuoden aidossa työympäristöllä. Pilotti siksi ettei vinoudu ilmaiseksi laajennetuksi työharjoitteluksi. Kokemusvuodesta ei ylimääräistä rahoitusta ja nuori saa kaipaamaansa kokemusvuoden CV:hen.

Julkinen yrittäjä –paketti. Nokia-tyyppinen vapaaehtoinen irtisanomispaketti nykyisille kunnan virkamiehille, jotka kouluttautuvat 1-2 vuodessa yrittäjiksi. Kuntien määrä vähentyy ja julkiset palvelut liikelaitostuvat tai yksityistyvät. Nykyinen tyypillinen 5 vuoden suojatyöpaikka ei kannusta yrittäjyyteen

Hyvinvointiduunari-manifesti (räätälöity erityisesti ay-liikkeelle ja puolueohjelmanikkareille). Manifesti siitä, miten useampi työtön, ikääntyvä, ”työkyvytön” saadaan mielekkäästi töihin.  Irrottautuminen saavutettujen etujen puolustamisesta kohti uusien mahdollisuuksien löytämistä.

Yrittäjyysveisto. Poistetaan kaikki turha byrokratia kuten kuvanveistäjä poistaa veistoksestaan. Nuori pääsee kortistoon passiivisesti yhdellä allekirjoituksella, mutta yrittäjyyteen vaaditaan aikamoinen aktiivinen juoksu. Parhaiden veistosten (=käytänteiden) näyttely valtakunnalliselle galleriakierrokselle.

Innovation mill suurempien yritysten sisään. Näin ei tarvitse rakentaa turhia kunnallisia hautomoja. Tyypillisesti kv-suuryrityksissä on paljon aihioita, jotka eivät ole ydinliiketoimintaa. Yritys kannustaa osaa työntekijöitä perustamaan spinnarin, joka irtaantuu heti kun ensimmäiset varmat ulkoistetut tilaukset on saatu.

 

Aiheeseen liittyvät:

No comments

Leave a reply