Tehoa myyntiin

2 Posted by - 10.5.2011 - hissipuhe, muutos, myynti, myyntiteho

Olen vuodesta 2010 toiminut ELY-keskuksen auditoituna Myyntiteho-konsulttina ja toteuttanut noin 20 sparrausta eri puolella Suomea. Myyntiteho on kustannustehokas kehittämistyöväline pk-yritykselle.

Kolmen päivän perussetti maksaa alle 50 hengen yritykselle 500 euroa. Kokonaisuus koostuu 3-5 valmentavasta tapaamisesta, johon kuhunkin liittyy käsikirjoitettu osuus. Yhden tapaamisen kesto on 3-4 tuntia. Tapaamisten välillä asiakas prosessoi käsikirjoituksen mukaan ”kotitehtäviä”.

Sovellettu käsikirjoitus
Ensimmäinen vaihe kestää 2-3 kuukautta, jolloin etsitään keskeisimmät kipu- tai kasvupisteet ja hahmotetaan ratkaisuja haasteisiin. Olen kritisoinut valmista työkirjapohjaa sillä siinä 66 täytettävää kohtaa ja parhaimmillaan samaa asiaa tankataan 3-4 kertaa. Koska pohja on suunniteltu huomioimaan kaikkia mahdollisia toimialoja siinä on paljon ”turhaa”. Olen tiivistänyt pohjaa ja tehnyt sparrauksesta enemmän visuaalisen elämyksen kuin tenttavaan paperinipun. Käsikirjoituksessa edetään asiaakkaan tarvelähtöisyyden kautta.

Ideoinnista on matkaa aitoon käytäntöön
Sovittuja kehittämistoimenpiteitä seurataan 6-9 kuukauden kuluttua ilmaisessa seurantapäivässä. Ensimmäisissä valmennuksissani kehitin 20-30 eri tasoista kehittämiskohtaa, kunnes kenttäkokemus opetti että on hyvä rajata toimenpiteet 3-5 strategiseen pääkohtaan, jota tuetaan eri ideavirityksillä. Tyypillisesti yritys oli läpiajanut yhden strategisen muutoksen ja 3-4 kehittämisideaa.

Nettisivujen uudistuksella onneen?
Liian moni yrittäjää kiirehtii käytännön toimiin kuten nettisivujen uusimiseen ilman että on selvittänyt missä mennään, mikä tökkii ja mikä olisi paras vaikuttava ratkaisu. Kuvitellaan että uusitut verkkosivut on ainoa toimiva lääke toimintatapojen hiomiseen. Useinmiten parhaat lääkkeet löytyvät parantamalla sisäistä toimintamallia kuin paukuttamalla vain ulkoista markkinointia.

Miksi valita Myyntiteho eikä joku muu sparraus tai seminaari?
1) Järkiperäistää ja systematisoi juuri Sinun yrityksesi myyntiä ja markkinointia yhden tyypillisesti valmiiksipureksitun seminaaripäivän hinnalla

2) Saat kokeneen ammattilaisen näkemyksen, kun myynti tökkii syystä tai toisesta. Hän kyseenalaistaa ja sparraa tarvittavaan tuuletukseen ja muutokseen.

3) Kun olet kaupallistamista uutta tuotetta/palvelua, Myyntiteho selkiyttää ja kristallisoi kilpailuetujasi suhteessa muihin. Saat syötteitä tekoihin etkä vain hienoja teorioita siitä miten menestyjät ovat onnistuneet.

4) Myyntiteho tuottaa myyviä argumentteja nettiin, hissipuheeseen ja myyntimateriaaleihin. Lopputuloksena käytännöllinen toimenpideohjelma, joka antaa uutta potkua systemaattisempaan myyntiin

5) Saat tarvittaessa omalle henkilöstöllesi räätälöidyn myyntikoulutuksen ja -materiaalin. Tai vaikkapa sosiaalisen median strategian.

Jos kiinnostuit, soittele minulle 050 4060 412. Annan listan asiakkaistani joilta voit kysyä suoraan vaikuttavuutta käytännössä. Tai ota yhteyttä alueesi myyntitehovastaavaan.. Lisätietoja osaamisestani löydät myös Asiantuntijahaku.fi-linkistäni

Aiheeseen liittyvät:

No comments

Leave a reply