Herää Suomi

2 Posted by - 3.5.2011 - bloggaus, muutos, sisällöntuotanto, vaikuttavuus, vuoropuhelu

Uusi kultakausi -kirja haastaa Suomea heräämään erinomaisuuden unesta. Portugali-paketin lisäksi meillä edessä on pian Suomi-paketti. Jos emme herää, osaamisemme ruostuu, lahoaa ja dinosaurustuu. Suomi uhkaa pudota kehityksen rattailta, eikä siinä auta silloin itku, valittelu, syyttely, viisastelu ja hammasten kiristely.

Kirja puolustaa avointa julkista dataa sekä hallintokulttuuria. Tarvitsemme uutta suuntaa näyttäviä ajattelijoita, twittervaikuttajia ja kansalaismielipiteen spontaaneja ilmaisuja nopean Tykkää-napin takaa.

Arvojohtajat haussa
Arvot tulevat takaisin, sillä vain tunne johtaa toimintaan. Eivät kylmät ja kuolleet faktat. Digitaloudessa alaisen ja johtajan roolitus menee uusiksi. Paras osaaja aktivoi, ei parastittelisin. Suomella on jo nyt paha pomovaje nettiaktivismissa. Ei se riitä että perinteisessä mediassa huudetaan viennin ja nostettavan eläkeiän puolesta. On tultava itse esiin teoilla eikä pelkillä puheilla.

Talkoistamisen tarve
Tarvitsemme joukkoälyliikkeitä. Faneja joista kasvaa verkon myötä myyntimiehiä ja tuotekehittelijöitä uusyrityksiin. Ansaintalogiikka on löydettävä uudelleen, bisneksestä tulee entistä räätölöidympää.

Vuorovaikutuksellinen työ
Työn merkitys ja merkityksellisyys on muuttunut sekä nuorille että varttuneillekin. Instituutioiden olisi oivallettava se ilman pakko-ruoskaa. Esko Kilpi on kiteyttänyt hienosti. Työ on toisiaan tarvitsevien vuorovaikutusta. Palvelussa tärkeintä ei ole vain sisältö vaan palvelun ympärille rakentuva vuorovaikutus. Yksilöllinen palvelu korvaa monistetun bulkin.

Tulevassa draamassa on jatkuvia käänteitä
Mediakäänne tapahtuu, vaikka tv leipoo yhä vaalivoittajia ja ilmoittajat pysyvät printtilinnakkeissaan. Some-lisäarvo hiipii vaivihkaa perinteisiinkin instituutiolinnakkeisiin, sillä se joka ei jatkossa saa väkeä liikkeelle, kuihtuu varjoon.

Reaaliaikainen blogijournalismi korvaa paperinmakuisen pysähtyneisyysjournalismin. ”We are erasing paper from newspaper.”

Jatkoa odotellessa
Kirjan parasta antia ovat konkreettiset peilaukset: homoilta, FB-ahtaajat, hommaforum, RehtiSedu ja Lady Gaga esimerkkeinä. Toivon kakkososaan tekijätiimiin mukaan visualistia, joka pystyisi nostamaan kärkiä esiin massasta kärkevämmin. Kiitos @tanjaaita, @Taneli_Heikka, @mattiposio sekä Petteri Kilpinen

Aiheeseen liittyvät:

1 Comment

  • Lonitra 20.7.2011 - 11.32 Reply

    Keep on writing and chuggnig away!

  • Leave a reply