Tuloksellinen ja innoittava vuoropuhelu

2 Posted by - 1.9.2010 - sisällöntuotanto, vuoropuhelu

Verkkomarkkinoinnilla on kolme kovaa tavoitetta: 1) parantaa palveluiden ja yrityksen tunnettuutta ja löydettävyyttä 2) lisätä liikennettä verkkosivuille 3) sitouttaa asiakkaita tulokselliseen toimintaan.

Mistä puhutaan, missä ja millä seurauksilla
Mieti onko yritykselläsi ylipäänsä tarvetta herättää keskustelua tai jakaa osaamista. Tiedätkö mitä asiakkaat arvostavat palveluissamme? Verkko täyttyy mielipiteistä, kommenteista ja mielenkiintoisista näkökulmista, jos osaat sytyttää innostuksen.

Tärkeää on paitsi mitä sanot, myös milloin, missä ja millä seurauksin sanot. Pelkkä materiaalin kylväminen eri yhteisöihin ilman tavoitetta, ei ole järkevää. Laadukas ja osuva sisällöntuotanto ruokkii kiinnostusta ja herättelee liidejä. Ilman realista ja innostavaa tavoitetta,  saat vain satunnaisia ohikulkijoita.

Oikeat suunnat ja jäljet
Kylmä sisäänheitto ei riitä, on tehtävä jatkuvasti oikeita suunnan valintoja, jätettävä seurattavia sisältöjalanjälkiä sekä kiteytettävä oleellisin viesti.

Verkkoviestinnän hyödyntäminen tulee olla linjassa yrityksen muun markkinoinnin, viestinnän ja liiketoimintastrategian kanssa. Kysymys on verkossa tapahtuvasta vuoropuhelusta, jossa sisältöä, suosituksia, mielipiteitä, kokemuksia jaetaan vapaaehtoisesti.

Create. Share. Enjoy.
Vuoropuhelu ja osallistaminen luovat luottamusta sekä helpottavat lähestymistä yhteisen kokemuksen kautta. Yhteisöt rakentuvat erilaisten arvojen ja teemojen ympärille: aihe, elämäntilanne, haaste tai sattuma yhdistävät. Yhteisöt tarjoavat kanavan tulla nähdyksi ja kuulluksi.

Minkä aiheen ympärille sinä haluat pöhinää? Mihin yhteisöön olet viimeksi samaistunut tunteella?

Aiheeseen liittyvät:

No comments

Leave a reply