Linkkimehu eli hakuoptimointi

1 Posted by - 1.7.2010 - ROI, SEO, sisällöntuotanto, sosiaalinen media

Päivän ohjelmana on ollut muun ohella  tutustuminen hakukoneoptimointiin. Olen lueskellut sankaritarinoita siitä kuinka firma on nostettu TOP 3/5/10 sarjaan. Olen lukenut koodareiden omaa jengikieltä sekä vieraillut noin 50 palvelutarjoajan sivulla hakulinkkien kautta. Kohtasin siis hienoja saavutuksia ja myyttisiä keskusteluja.

Päivä ei muuttanut sitä maalaisjärkistä huomiota että laadukas kirjoittaminen ja sisältö koukuttavat hakusijaa enemmän. En ottanut vielä yhteenkään yhteyttä yhteenkään toimijaan, mutta kolmea aion lähestyä, kunhan saan pääni sisäisen hakukoneoptimointi keskustelun selville vesille.

Paalupaikka hakukoneiden ilmaisosastolla on tietysti hieno asia, mutta vielä hienompaa on saada aito kiinnostunut ystävä tai asiakas.  Tässä taas hieno pisteytysvinkki ”Verkkopalvelun ostajan opas” kirjasta. Artikkelin lukeminen 10 pistettä, Artikkelin kommentointi 20 pistettä, uutiskirjeen tai RSS-tilaus 80 pistettä. Yhteydenotto tai tarjouspyyntö 100 pistettä.

Keskustelupalstoilla sain kommentin että hakukoneoptimointi on ihan liian teknistä (=turhaa?) kainuulaisille yrittäjille. Aika näyttää. Aion kuitenkin muutaman tunnin uhrata ja haastaa heidän kiinnostuksen asteen.

Aiheeseen liittyvät:

No comments

Leave a reply